Energietransitie

Slimme Engineering, slimme verbrandingstechnieken

De overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen

Energietransitie haalbaar?

Energietransitie voor uw bedrijf? E2S adviseert u graag.

Energytransitie - Energy2Save

Energietransitie is het grote toverwoord, maar is dit wel haalbaar?
Een aardgas gestookte installatie van enkele Megawatt kan niet eenvoudig vervangen worden door Elektrische energie, simpelweg omdat het net dit niet kan leveren.

Toch kan er door slim met energie om te gaan veel meer bereikt worden dan men zou verwachten. E2S heeft hiervoor al meerdere Cases onder zijn hoede gehad.

Slimme Engineering

Door slimme engineering en gebruik te maken van slimme verbrandingstechnieken is de eerste thermische naverbrander van 35.000 Nm³/h volledig Elektrisch uitgevoerd.

Een groot voordeel hierbij is dat er geen hoge vlam temperaturen zijn waardoor de vorming van stikstofoxiden (NOx) niet plaats vindt. Daarnaast is er geen CO2 uitstoot van uit het aardgas, dit geeft een reductie van > 95% CO2.

Energie Recirculatie

Een ander voorbeeld is het toepassen van energie recirculatie bij een thermische verzinkerij installatie. De combinatie van Elektrisch verwarmde recirculatie lucht en maximale benutting van warmte zorgt voor een volledig CO2 uitstootvrije installatie waarbij de levensduur van de pan verlengt wordt met meer dan 30%.

Uw proces is ons belang

Wat Energietransitie voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op